Vice Chancellor - Prof. Dr. Hassan Amir Shah, Sitara-i-Imtiaz

                                   Home    About Us | VC's Page | Admissions | Academics | Facilities | Library | Affiliation | Jobs  | Latest News | Upcoming Events | Contact us                          

Information for

Information about

Quick Links

Search


   WWW GCU
Quick Links on WWW
Last Modified
You are Visitor #

 

click analytics
 
Since 02-08-13

Quality Enhancement Cell (QEC)

 

 

In service Short Term Training of University Faculty Members

 

 Training Schedule: May 23, 2016 - May 27, 2016

 Venue: GCU Meeting Rooms

 

Day 1: May 23, 2016

Sr. No

Resource Person

Topic

Duration

Time

1

 

Registration

30 Minutes

09:30-10:00 am

2

Recitation

Recitation of Holy Quran

05 Minutes

10:00-10:05 am

3

Ms. Iram Sohail

Welcome Note

05 Minutes

10:10-10:15 am

4

Prof. Dr. Nizam-u-din

Inaugural Address

10 Minutes

10:15-10:20 am

5

Prof. Dr. Hassan Amir Shah, SI Vice Chancellor, GC University Lahore

Vote of Thanks

10 Minutes

10:20-10:30 am

Tea Break and Group Photo at Inter cafeteria stairs 10:30-11:00 am

6

Ms. Iram Sohail

Introduction to Teaching Perspectives in Higher Education

90 Minutes

11:00 am -12:30 pm

7

Dr. Faiza Sharif

Introduction to Communication Skills & Communication Barriers & Body Language

90 Minutes

12:30 -02:00 pm

Lunch  & Payer Break 02:00 to 2:45 pm

8

Dr. Faiza Sharif

Communication Skills: Soft Skills

90 Minutes

02:45 -04:15 pm

 

Day 2 :  May 24, 2016

1

Mr. Rafaqat Ali Akbar

Selecting instructional strategies and techniques & Designing and Implementing Effective Learning

90 Minutes

10:00-11:30 am

Tea Break    11:30-11:45 am

2

Mr. Rafaqat Ali Akbar

Selecting instructional strategies and techniques & Designing and Implementing Effective Learning

90 Minutes

11:45-01:15 pm

                                                                                              Lunch and Prayer Break  01:15- 02:00 pm

3

Ms. Iram Sohail 

Curriculum and Assessment Techniques

    90 Minutes

02:00-03:30pm

 

Day 3 :  May 25, 2016

1

Dr. Faiza Sharif

Strategies for effective oral delivery

90 Minutes

10:00-11:30 am

Tea Break    11:30-11:45 am

2

Ms. Zonish Javed

Teacher as a Change Agent

90 Minutes

11:45-01:15 pm

Lunch and Prayer Break  01:15- 02:00 pm

3

Mr. Siddique Awan

Academic Writing

90 Minutes

02:00-03:30pm

 

Day 4 :  May 26, 2016

1

Dr. Sobia Tahir

Andragogy as an alternative vision to traditional conceptions of pedagogy

90 Minutes

10:00-11:30 am

Tea Break    11:30-11:45 am

2

Muhammad Javed Iqbal Khan

What is Micro Teaching & Preparation of Micro Demos by participants

90 Minutes

11:45-01:15 pm

Lunch and Prayer Break  01:15- 02:00 pm

3

Mr Habib ur Rehman

How to Conduct Research

90 Minutes

02:00-03:30pm

 

Day 5 :  May 27, 2016

1

Muhammad Javed Iqbal Khan

Micro lessons by the participants in groups.

90 Minutes

10:00-11:30 am

Tea Break    11:30-11:45 am

2

Muhammad Javed Iqbal Khan

Micro lessons by the participants in groups.

90 Minutes

11:45-01:15 pm

                                                                                           Lunch Break and Prayer

 

(20-05-2016)

 

Indigenous on Campus Training Programme under Modern University Governance Programme (October 26- 30, 2015)

 

Day 1: Oct 26, 2015

 

Sr.No

Resource Person

Topic

Duration

Time

 

QEC

Registration

15 Minutes

9:30 am to 9:45 am

1

Recitation

Recitation of Holy Quran

05 min

09:45am to 09:50am

2

Ms.Iram Sohail

Welcome Remarks

05min

 09:50am to 09:55am

3

Prof.Dr.Hassan Amir Shah, SI  

Inaugural Address and Key note Speaker on Good Governance

90 Minutes

10:00 -11:30 am

Tea Break 11:30 am 11:45 am Group Photo at Bookshop Stairs

5

Ms.Iram Sohail

Good Governance

90 min

11:45am to 1:15pm

Lunch Break 1:15 to 2:00 pm

6

Mr. Abid Shahzad

Finance

90 min

2:00pm to 3:30pm

 

 

Day 2: Oct  27, 2015

 

1

Ms.Iram Sohail

Administrative Skills

90 min

10:00 am to 11:30am

Tea Break 11:30am  to  11:45am

2

Mr. Abid Shahzad

 

Audit

90 min

11:45 am to 1:15 pm

Lunch Break 1:15 to 2:00 pm

3

Ms.Iram Sohail

 

Intra departmental

Communication

90 min

2:00pm to 3:30pm

 

 

Day 3: Oct 28, 2015

                                              

1

Ms.Iram Sohail

Quality Assurance

90 min

10:00 am to 11:30am

Tea Break 11:30 am  to  11:45 am

2

Ms. Rubina Murtaza

Hostel Management

 

90 min

11:45 am to 1:15 pm

Lunch Break 1:15 to 2:00 pm

3

Ms. Amna Tariq

File Management System

90 min

2:00pm to 3:30pm

 

 

Day 4: Oct 29, 2015

 

1

Mr. Salah-u-Din

Information Technology

90 min

10:00 am to 11:30am

Tea Break 11:30 am  to  11:45 am

2

Mr. Salah-u-Din

Information Technology

90 min

11:45 am to 1:15 pm

Lunch Break 1:15 to 2:00 pm

3

Dr. SobiaTahir

Presentation Skills

90 min

2:00pm to 3:30pm

 

 

Day 5: Oct 30, 2015

 

1

Mr. Salah-u-Din

Information Technology

90 min

10:00 am to 11:30am

                                                     Tea Break 11:30 am  to  11:45 am

2

Dr. Syeda Salma Hassan

Soft Skills

90 min

11:45 am to 1:15 pm

Lunch Break 1:15 to 2:00 pm

3

Dr. Faiza Sharif

Communication Skills with Youth

90 min

2:00pm to 3:30pm

 

Reflection on Action

Director QEC

 

 

Closing Ceremony

 

(22-10-2015)

 

 

 


QEC Training


Quality Enhancement Cell (QEC)

 

Vice Chancellor's Message
Director QEC's Message
Vision, Mission & Objectives
QEC Organogram Chart
QA-PHASE 2 (2006-)
QA-PHASE 1 (2003-2005)
Trainings/Seminars
Useful Web Links
GCU Lahore Quarterly
Suggestions
QEC Team
News & Events

 


 
 

Scholarships/Fin.Aid | Societies | AP&EL  |  QEC | GCU Telephone | Downloads | GCU Emails  

Web Feed Back

Copyright 2002- Chief Librarian GC University Library, Lahore. All Rights Reserved,   Disclaimer

Credits